Dag 29: Spaanse en Franse Pyreneeën

Spanje, Llançà

Vandaag gaan we voor dag 2 de Pyreneeën in, nog iets verder dan gisteren aan de Franse kant. Door de velden zonder enig dier rijden we naar Maçanet de Cabrenys, het dorp met de nauwe straten waar we gisteren ook zo verbaasd in rondreden. We stoppen hier voor een koffie en een korte wandeling iv.m. Trudie haar knie.
We rijden verder door en komen in Tapis, een gehucht wat valt onder de gemeente Maçanet de Cabrenys. Het telt zo’n 10 huizen, maar een mooie kerk, Sant Briç genaamd en een prachtig terras met uitzicht over de bergen. Daar gaan we na een rondje rond de kerk te hebben gelopen voor een heerlijke lunch, meloen met Serrano ham.

In de middag door naar het eerste dorp in Frankrijk, maar niet voordat we door de Guardia Civiel zijn aangehouden en de kofferbak gecontroleerd is. Vermoedelijk controle op mensensmokkelaars.
Aangekomen in Saint-Laurent-de-Cerdans even rondgelopen maar er was niet veel te beleven.

Via de mooie bergwegen door naar Céret, waar we weer even het dorp in zouden gaan, nu zonder de wekelijkse markt. Helaas lukte het niet meer en besloten we iets eerder naar het appartement terug te keren.
Een heel mooie tocht die helaas wat vervelend eindigt. Zelfs met stokken lopen gaat heel moeilijk. Gelukkig wel al een afspraak met de Eisenhowerkliniek kunnen maken.

Nu maar even van de gelegenheid gebruik maken om alvast wat spullen in te pakken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.