Dag 17: de markt van Céret en de middeleeuwse dorpen van de Pyreneeën

Spanje, Llançà

Voor een weekend naar de Franse Pyreneeën rijden we vandaag via de N11 naar de markt in Céret. Het hele jaar door vindt er op zaterdagochtend een markt plaats in de straten van Céret. In deze markt die als een van de mooiste in de regio wordt beschouwd, zijn warmte en vriendelijkheid essentieel. Lokale producenten presenteren hun amandelen, olijven, mandarijnen, groenten en culinaire specialiteiten afhankelijk van het seizoen. Een heel drukke markt welke helaas niet helemaal de onze is. Wel nemen we hier nog even een bakkie koffie.

We rijden verder naar Castelnou wat er sprookjesachtig bij ligt in de bergen. Castelnou is door Les Plus Beaux Villages de France erkend als een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Na de lunch van een paar Pain aux raisin gaan we voor een korte wandeling door de oude (en steile) straten. Het kasteel gaan we niet in.

Weer verder door naar de volgende prachtige plaats, Eus. Beschouwd als een van de zonnigste dorpjes van Frankrijk, en wordt ook gerekend tot de mooiste dorpen van dit land. Hooggelegen op een granietheuvel, tussen de vallei van Conflent en mont Canigou, in het hart van de Pyrénées-Orientales, is Eus werkelijk een omweg waard! Niet alleen voor zijn prachtige vergezichten over het omliggende landschap, maar ook voor zijn prachtige keistraatjes. Helemaal boven in het dorp, op de plaats waar vroeger het kasteel stond, rijst de indrukwekkende kerk van Saint-Vincent-d'en-Haut uit de 18de eeuw. Na een terrasje slenteren wij hier door de warme straten en naar de kerk.

Een klein stukje verder ligt Villefranche-de-Conflent. Villefranche-de-Conflent (Catalaans: Vilafranca de Conflent) en telt 238 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Prades. Ook Villefranche-de-Conflent is door Les Plus Beaux Villages de France erkend als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het is zeker de moeite van een rondwandeling waard.

Inmiddels is het tijd om ons te melden bij Villa Delphina. Een kleine 10 minuten rijden van Villefranche-de-Conflent. Met veel omhaal worden we welkom geheten en we kijken elkaar aan als we de kamer zien. Toch iets anders verwacht, lijkt ook wel wat middeleeuws zonder sloten op de deuren….

Voor het avondeten gaan we naar Prades en lopen daarna nog even voor een ijsje door Villefranche-de-Conflent, waar een band op het dorpsplein voor livemuziek zorgt. Leuk om nog even mee te maken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.