Dag 06: Besalú en Het meer van Banyoles

Spanje, Llançà

In de ochtend naar Besalú voor een wandeling door deze middeleeuwse stad.
Besalú ligt aan de rand van het Garrotxa vulkaangebied. Het is één van de oudste Middeleeuwse dorpen van Catalonië en een monumentaal voorbeeld van de Catalaanse middeleeuwen. Het wordt druk bezocht door de Spanjaarden zelf én toeristen. En dat is niet voor niets want het is een pracht plaatsje. Iedereen komt natuurlijk om de prachtige 12e eeuwse Romaanse versterkte brug te bekijken. Vanhier heb je een mooi uitzicht op de stad. Maar er is nog meer te bekijken. Het plaatsje was ooit de hoofdstad van de Garrotxa. Eerder hebben hier de Romeinen, Visigoten, Franken, Moren en Joden hun woonplaats gehad.

In de middag naar Banyoles aan het gelijknamige meer. Eerder waren de plannen om deze plaats als vakantie bestemming te kiezen, maar gelukkig niet gedaan. Buiten het prachtige meer is er niet veel te beleven. Het meer is ongeveer 2.100 bij 750 meter groot en heeft een gemiddelde diepte van 15 meter, die op verschillende punten neerkomt op 46,4 meter.
Momenteel is het meer van Banyoles het grootste natuurlijke meer in Catalonië. Dit meer werd beroemd als roeilocatie voor de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 en de Wereldkampioenschappen roeien in 2004. Ook is het een populaire trainingslocatie voor veel buitenlandse roeiers.

In de namiddag nog even kijken wat de plaatselijke Spar te bieden heeft en daarna voor een paella het dorp in nabij de haven.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.