Dag 18: Zoo in Casteil en over de bergtoppen van de Pyreneeën

Frankrijk, Vernet-les-Bains

Na opstaan het gezamenlijk ontbijt in deze bijzondere B&B. Zoals iemand schreef, een vreemd maar voldoende ontbijt. We nemen wat van onze gading en nemen daarna snel de benen. In een nabijgelegen camping even een lekker kopje koffie genomen, bij het ontbijt is het slapper dan de Amerikaanse McDonald koffie.
Casteil is een prachtig dorp net na Vernet - les - Bains en daar gaan we naar het dierenpark. Een zeer grappige goed verstopte mooie dierentuin. Zeeeeeeer steile stukken maar als doorgewinterde wandelaars met goede schoenen kom je een heel eind.
In het begin flink klimmen en nog weinig dieren, daarna alle dieren kunnen zien ook al was het heel erg warm 🥵 🌞. Vooral de poolwolven 🐺waren actief. Aan het eind op de afdaling nog een slippertje, maar de schade gelukkig beperkt tot een schaafwondje en een zeer stoffige camera en fotograaf 😎😂.

In de middag stappen we in de wagen en rijden via Mont Louis naar Bourg-Madam, dat over de Spaanse grens ineens Puigcerda heet. Verder over de zuidelijke kant van de Pyreneeën rijden we naar Roses waar we aan de boulevard het weekend met een lekker hapje en drankje afsluiten.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.