Dag 07: Camino de Ronda naar El Port de la Selva

Spanje, Llançà

De Camino de Ronda is een kustpad dat de zeekust van de Costa Brava volgt tussen de dorpen Blanes en Portbou. Het is een historisch pad dat is aangelegd met de basisfuncties van het communiceren van de dorpen, stranden en kreken. Het werd vooral door de officiële autoriteiten gebruikt om te vechten tegen smokkel en de zwarte markt op zee. Hoewel de bouwdatum van Camino de Ronda onzeker is, kunnen we ons voorstellen dat het een eeuwenoud pad is dat al sinds verre tijden werd gebruikt voor de communicatie van de kust, maar de naam Camí de Ronda of Camino de Ronda werd populair tijdens de XIXe en XXe eeuw. eeuwen, vooral omdat het door politieagenten en Spaanse militaire bewakers werd gebruikt om “la ronda” te doen en de illegale activiteiten zoals smokkel die aan de kust plaats vond te controleren.
Na eerder het stuk naar de haven van Llançà gelopen te hebben gaan we vandaag over de Cami de Ronda naar El Port de la Selva. Heen en terug bijna 10 km, maar zeker de moeite waard. https://www.relive.cc/view/vrqowWXJgyq
Na een paar uurtjes rust op ons balkon nog even kijken voor boodschappen voor morgen 😜 en dan naar El Port de la Selva voor een cocktail en daaropvolgend een vismaaltje.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.