Onderhoud auto en zwemmen in gletsjermeer.

Verenigde Staten, Kalispell

Hallo familie, vrienden en collega's!

We reden al een dag rond met een melding dat de auto over ongeveer 500 mijl voor een beurt moet en de olie ververst moet worden. Daarom zijn we vanmorgen eerst maar even naar Alamo (autoverhuur) gereden. De vriendelijke medewerker gaf aan dat het geen probleem zou moeten zijn, ondanks dat we echt nog wel meer mijlen dan 500 gaan afleggen. Maar als we willen mogen we ook langs een servicecenter rijden, dan is de auto met 20 minuten weer in orde. Dat leek ons een goede optie, dus op naar Jiffy Lube.
Olie verversen gaat hier toch wat anders dan in Nederland. Afspraak maken? Nee hoor, je gaat gewoon in de rij staan en dan wordt je vanzelf geholpen. ๐Ÿ‘๐Ÿป Uiteraard, wie het eerste komt is het eerste aan de beurt. Er waren 3 wachtenden voor ons, maar dat hadden we er voor over. Koffie en Wifi waren aanwezig, dus niks aan de hand.
Er wordt meteen een controle gedaan op verlichting, ruitenwisserbladen en banden. Bij ons hebben ze de banden/velgen ook nog even gewisseld van voor naar achter en andersom. Zo kunnen wij met een gerust hart weer verder.

We zijn doorgereden naar Hungry Horse Dam. Een prachtige dam en een adembenemend meer. Het is een leuk verhaal hoe de dam aan haar naam is gekomen. Voor degene die geïnteresseerd zijn, bij deze de link:
https://www.nps.gov/articles/montana-hungry-horse-dam.htm

Als de link niet werkt, kan je het adres hierboven kopiëren en in je adresbalk plakken.

En wat doe je dan als het 32° is? Dan ga je lekker zwemmen in het gletsjermeer Lake McDonald om het hoofd koel te houden. ๐Ÿคฃ. Heel bijzonder om te zwemmen met een stralende zon en nog sneeuw op de achtergrond in de bergen.

Morgen vertrekken we richting Butte. Via Garnet, dat is een spookstad waarvan men zegt dat je er geweest moet zijn. Of dat waar is? Dat zien we morgen.

Fijn weekend! ๐Ÿ‘‹๐Ÿป๐Ÿ‘‹๐Ÿป๐Ÿ‘‹๐Ÿป

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Mooi, mooi mooi. Weer zon leuk verhaal. Maar wat me het meest verwonderd is : Yveth in het water.....das volgens mij uniek en dan moet het echt wel heet zijn. ๐Ÿ‘Maar niet getreurt, hier is het ook warm. Nog veel plezier. ๐Ÿ’‹

Gerda 2024-08-03 08:43:43

Bedankt voor het mooie verslag. Mooi avontuur!

Charles 2024-08-03 18:10:07

Lekker even plonzen met zo'n temperatuurtje. Ziet er allemaal heel mooi uit.

Hetty 2024-08-03 23:42:49

Alleen als het helder water is, wil ik wel zwemmen hoor Gerda๐Ÿ˜‰

yvethhenk 2024-08-04 04:44:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.