Zandloos zwemmen!

Verenigde Staten, Atlantic City

Gezien de zandbehandeling die wij en alle spullen gisteren hebben ondergaan, willen we vandaag op zoek naar een alternatief. Gisteren al gezien dat 1 van de twee zwembaden leeg stond. De andere was open maar niet gezien hoe groot het is, hoeveel ligstoelen er staan enz. Het zwembad gaat vandaag om 11 uur pas open. Dan gaan we maar eens kijken.

We hebben nog even app-contact met onze dochter. En daarna video-bellen we met haar en onze kleinzoon. Die zijn momenteel op vakantie in Noord Frankrijk waar helaas het weer zwaar te wensen overlaat. Regen, koud en geen buitenspeel-weer voor de kleine man. Dus bellen met ons geeft weer even wat afleiding.

Wij staan op tijd voor de deur van het zwembad, maar punctueel en strikt als de Amerikanen zijn gaat deze klokslag 11 uur open. Het zwembadje stelt niet veel voor zeker niet voor zo'n groot hotel! Het terrein blijkt wel groter dan gedacht. Rond het zwembad staan de daybeds, een soort tweepersoons ligbed, waarvoor je (dik) voor moet betalen. Evenals voor de Cabana's, en soort tent huisjes, die in de rij daarachter staan. Wij gaan voor de "simpele" ligbedden die op een verhoging achter de Cabana's staan. Die kosten niets en zijn minstens zo comfortabel. incl. parasol.

Amerikanen blijven op zich ook wel aparte wezens. Het zwembad gaat pas om 11 uur open. Dan denk je dat er voldoende tijd is geweest om het bad in topconditie te krijgen voor de gebruikers komen. Dat heb ik schijnbaar te simpel voorgesteld!

Ze wachten hier tot een uurtje of half 1. Dan besluiten ze dat het zwemwater d.m.v het toevoegen van chemicaliën broodnodig gereinigd moet worden. Vervolgens is het voor alle zwemmers, die zich inmiddels op allerlei bedden verzameld hebben, voor de komende 2 uur verboden zich in het zwembad te begeven! Waarom zijn al die gasten ook alweer bij het zwembad?

Het is verboden eigen eten en drinken mee naar het zwembad te nemen. Maar de snackbar/bar bij het zwembad is alleen open van vrijdag t/m zondag.🤔 Voor alle zekerheid even nagevraagd, maar de rest van de week mag je wel eigen eten en drinken meenemen. Er wordt dan ook niet op gecontroleerd.

Er wordt überhaupt niets gecontroleerd. De twee badwacht stoelen bij het zwembad blijven leeg. Ze zitten gezellig te keuvelen in het hokje bij de ingang. Gevolg is dat wij, terwijl we nietsvermoedend het water inlopen omdat er aan ons niets gemeld was over de chemicaliën, door een andere badgast erop gewezen moeten worden! Niet echt Amerikaans, deze keer.
Verder wel een lekkere zwembad dag gehad, maar om half 5 wordt iedereen gemaand het terrein te verlaten. Want ja, 5 uur dicht is 5 uur dicht. We hebben in ieder geval geen kilo zand mee te zeulen, en af te spoelen. Ook wel lekker.

Weer een avondje in het casino voor de boeg. Maar eerst even lekker een koel drankje op de kamer. Mogelijk ook nog iets te eten opzoeken. We vermaken ons wel.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ziet er ook fantastisch uit en het weer geweldig. Mooi bij de kust . Nog paar dagen genieten hoor . Knuffels , Venray 💖💖

Ans 2024-09-11 05:59:45

We genieten nog volop! Zeker van het weer, want ik begrijp dat het in Nederland zo lekker niet meer is!

lee-en-han-reizen 2024-09-11 06:06:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.