Van Calcium-Watertown naar water dat valt, zwemwater, en waswater.

Verenigde Staten, Wilkes Barre

Allebei redelijk goed geslapen. Het ontbijt in dit motel (Quality Inn) is wel typisch Amerikaans. Geen brood te bekennen. Een hamburger en en geprefabiceerd rondje roerei, zelf te bakken wafels en een uiterst droge voorverpakte muffin. Gelukkig nog wel een yoghurtje en wat appels. We moeten het er deze keer maar mee doen. Dus een wafel en een yoghurtje gepakt, en een halve muffin geprobeerd. Leon heeft zich wel gewaagd aan het ei en de hamburger.

Om 9 uur in de auto gestapt, met als eerste stop Ithaca. Ong. 2 uur rijden, en er is verder onderweg voor ons niet veel te beleven. We komen hier wel met enige regelmaat borden tegen voor speciale parkeerplaatsen, nl. textstops. Een parkeerplaats waar je, zonder gevaar voor medeweggebruikers, je sms'jes kunt beantwoorden. Je wordt daardoor wel voortdurend gewezen op het feit dat je dat niet achter het stuur moet doen. Er staat ook vaak als toevoeging op die verwijsborden: It can wait.

We rijden in eerste instantie door een mooi, bosrijk, groen en heuvelachtig gebied. Dit wijzigt langzaam in heuvelachtig landbouwgebied. Als we van de snelweg af zijn komen we door goed verzorgd uitziende dorpjes met mooie huizen.
We zijn onderweg naar Ithaca NY naar (alweer) een waterval. De Ithaca Falls ligt in een stadspark van deze, redelijk grote maar gezellig uitziende, universiteit stad. De waterval is goed te vinden. Even een wandeling in het park gemaakt. Met natuurlijk de nodige foto's.

Dan gaan we onderweg naar Wilkes Barre waar we overnachten. We willen proberen vroeger in te checken. Dan wil ik nog 1 keer de was doen. Terwijl de was draait kunnen wij ondertussen even zwemmen in het mooie buitenzwembad.
Na Ithaca rijden we direct het platteland weer op. Dusdanig platteland dat al snel weer de "waarschuwingsborden" voor de Amish koetsjes opduiken. Al eerder in Amerika die borden gezien. Maar nog nooit in het echt een koetsje tegen gekomen. Vandaag weer niet. 😞

Daarna gaan we al weer snel de highway op. Rond half 4 zijn we bij ons hotel, en verheugen we ons op een lekkere duik in het buitenbad, en opdrogen in de zon. Ik ga snel de was in de machine doen dacht ik. Dan kunnen we daarna gaan zwemmen.

Bij de receptie roepen ze me. Het buiten zwembad is helaas sinds gisteren, de dag na Labourday weekend, gesloten. Dus er rest ons niets anders dan het binnenbad. Dit zal Leon niet leuk vinden. Maar ik ga toch de was eerst in de machine stoppen. Helaas pakt de deur van het washok mijn pasje van de kamer niet. Weer terug naar de receptie, waar de receptioniste mijn kaart opnieuw oplaadt, maar ze loopt ook voor alle zekerheid even mee.
Dat is maar goed ook, want mijn kaart doet het nog steeds niet, en zij heeft een "master" die gelukkig de deur wel opent. Blijk ik zelf te weinig geld gepakt te hebben voor de wasmachine, gaat lekker vandaag!! Dus de was in de machine gedaan, de deur, zoals afgesproken met de receptioniste, op een kier laten staan, en terug naar boven voor extra poen.

Leon meegedeeld dat het buitenbad al gesloten is, dus we aangewezen zijn op het binnenbad. Leon heeft geen zin in zwemmen in het binnenbad. Ik wil, voor mijn schouder, wel weer even even wat baantjes trekken. Dus ik trek mijn badpak aan, en neem het extra geld mee voor de wasmachine. Leon neemt zijn oortjes mee en is van plan buiten op een bedje lekker muziek te luisteren.

Bij het washok gekomen heeft toch weer iemand de deur dichtgetrokken, waarschijnlijk nadat ze ijs uit de ijsmachine hadden gehaald, die ook in het washok staat. 😞 Dus weer richting receptie. Opnieuw de pasjes geladen, en weer komt de receptioniste mee. Nu gaat de deur met onze pasjes wel open. Hup. de was aangezet, ik het water in om mijn baantjes te zwemmen en Leon naar buiten in de zon.
Eerste twee dingen zijn gelukt, maar Leon kon niet buiten op een bedje in de zon. Die kwam weer terug naar binnen, want het hek buiten bij het buitenbad was dicht, en er waren ook geen bedjes.

De was is gereed inmiddels, die heeft Leon in de droger gestopt. Hij is daarna maar een wandeling gaan maken, en ik heb een tweede sessie baantjes getrokken. Even moeten wachten op de wasdroger. Als deze ook klaar is gaat de schone was weer in de koffers, en wordt er verder geen was meer gedraaid deze vakantie.

Vanavond gaan we het plaatselijke casino bezoeken en daar ook een hapje eten. Morgen weer richting de grote stad, Philadelphia.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Fantastisch foto’s , en opnieuw mooi om jullie verhaal te horen . Je beleefd het bijna ook mee .

Ans 2024-09-05 05:52:27

Fijn dat je zo meegeniet, daar doe ik het ook een beetje voor!

lee-en-han-reizen 2024-09-05 13:42:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.