Op zoek naar de waterval.

Canada, Saint Basile Edmundston Nb

Om half 9 zijn weer onderweg. Verder het binnenland van New Brunswick in. We gaan op weg naar het plaatsje Grand Falls met, inderdaad, een grote waterval. Het is wel 2,5 uur rijden, maar de bezienswaardigheden in deze regionen zijn nogal dun gezaaid. Gelukkig rijden we weer over 's lands dreven met mooie optrekje. Dus genoeg te zien. Als we op de "grote" weg door het gebied rijden zijn we vrijwel de enige automobilisten. Zowel voor als achter ons geen andere auto te bekennen.

Vandaag hebben we wel de zon er weer volop bij! Alleen de temperatuur blijft wat achter met 13°. Maar het is nog vroeg. Na een korte omleiding komen we op de juiste weg, de 108 west. Ruim een uur rijden we dwars door de bossen van New Brunswick over deze tweebaansweg. Zonder ook maar ergens een dorp of een ander teken van menselijke aanwezigheid.

Heel af en toe is er een tegenligger, of andere weggebruiker. En dat zijn dan meestal van die typische grote Amerikaanse trucks, leeg of gevuld met hout. Deze jakkeren ook gewoon met 100 km per uur over deze smalle weg.

Maar we hebben de waterval gevonden! Deze waterval in Grand Falls ligt op oorspronkelijke Native ground, dus in het info- center vindt je daar wat verwijzingen naar. De waterval is een beetje gehavend, want er wordt gewerkt aan de schuiven van de stuw die ooit geplaatst zijn om stroom op te wekken. Daardoor staan maar twee schuiven open. Maar zelf dan is er een indrukwekkende hoeveelheid water dat naar beneden komt.
Even rondgelopen, foto's gemaakt, en, uit de wind, heerlijk van de zon genoten op een bankje. De buitentemperatuur is nu een graadje of 20, maar zo uit de wind voelt het echt wel een paar graden warmer.

Aangezien het ook bijna lunchtijd is, en er ook picknick-tafels in de zon staan, maar gelijk wat gegeten. Daarna weer op route, richting Edmundston.

We waren wat vroeg om in te checken in het Days Inn motel, maar het kon wel. Alleen de kamer was nog niet klaar. Dit was voor ons geen probleem, want we wilden toch weer even verderop.

Er was, zoals wel vaker voorkomt, gedoe om mijn reservering te vinden. Is het nou Hannie of Johanna. is het Van Tilburg of Van der Meer?? Zoek je bij de H, de J, de T of de M, of toch bij de V. Na ongeveer een kwartier /20 minuten heeft het meisje achter de receptie de reservering gevonden. Heel onlogisch voor ons, namelijk onder de V van Vantilburg. Dus vanavond kunnen we met de kamersleutel direct doorlopen.

We gaan het kleine dorpje, Saint Basile eens nader bekijken, daar ligt ons motel namelijk dichter bij dan bij Edmundston. Daar zijn wat religieuze plekken en gebouwen. Het achterliggende verhaal bij die trap de berg op naar dat kruis, hebben we niet kunnen niet achterhalen. Er staat ook nog een mooie oude kerk, en nog een Hotel Dieu, wat volgens ons ook geen hotel is. Misschien wel een (voormalig) klooster.

Daarna in 1 rechte lijn doorgereden naar Edmundston. Dat zou een mooi oud centrum moeten hebben. Alleen, dat hebben wij niet gevonden. 😞 Er stond nog op de planning dat we zouden spelen en eten in het plaatselijke Casino, van de Maliseet First Nation. Dus daar maar wat eerder heen, en voor het eten alvast wat gespeeld. Na de heerlijke maaltijd nog even gespeeld en rond half 10 terug naar het motel. Het is weer aardig fris buiten.

Morgen naar Quebec, hopen op een zonnetje!!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.