Dag 67, 6 juni maandag,

Griekenland, Kanali

We gaan vandaag naar Ammoudia, maar
eerst afscheid nemen van het jonge stel met kinderen. We werden bedankt voor alle tips en het goede opgewekte gevoel. Aansluitend boodschappen gedaan. Op naar het dorpje. Daar aangekomen het dorpje bekeken wat een toeristen plek is. Bij een cafetaria iets gedronken en dan naar het zandstrand. Al vrij vlot stak de wind op. Heftig dan zo"n zandstrand. Alles onder het zand. De parasol kraakte en zwiepte. De ramen van de camper stonden open, ook daar een laagje met zand binnen. Dan maar achter de camper uit de wind zitten. Om een uur of 17.30 uur gaat de wind liggen. Nogmaals een poging aan het strand. Toen we aan het strand kwamen kon ik de douche met hokje niet vinden. Theo vond hem; hij lag omgewaaid op de grond.
"Avonds na het eten gewandeld in een andere gedeelte van het dorpje. Veel hotels en appartementen. Wel overal ruimte rondom. Theo spotte weer een wormachtig iets ( maar dan wat langer ) op de straat. Toen ik ging kijken hief de voorkant van het beest zich omhoog. Wegwezen daar. Het kan wel klein zijn ....maar geen ricico"s nemen, vooral niet in het donker.
Veel muggen nu.
Overigens sinds lange tijd zie ik geen badgasten meer in badjas. Streekgebonden of door het weer.?


. Ammoudia is de naam van een dorp met een mooie strand en tegelijk een prachtig natuurgebied in het westen van Epirus, 17 km ten zuidoosten van de Parga. Het ligt in een prachtige baai op een vlakte, daar waar de rivier Acheron (Acherontas) uitmondt. De rivier Acheron was in de Griekse mythologie een van de vijf rivieren van de onderwereld. Charon was de veerman die de zielen van de overledenen naar Hades bracht.

De oorspronkelijke naam van Ammoudia was Splanza, dat afgeleid is van het Italiaanse woord ‘Spiaga’ dat strand betekent. Pas in 1928 kreeg het dorp zijn huidige naam. De inwoners van Ammoudia houden zich met de visserij, de landbouw en het toerisme bezig. Er is een klein haventje waar vissersboten hun vangst aan de tavernes van het dorp verkopen. De zee is hier ondiep waardoor het ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen.

Het gebied rond het dorp, de Acheron-delta, is van grote ecologische waarde omwille van de rijke flora en fauna. Het maakt deel uit van het Europese netwerk Natura 2000 van beschermde gebieden. De moerassen behoren tot de meest belangrijke waterrijke gebieden van Griekenland.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.