Kanab - Bryce Canyon - Loa (350 km)

Verenigde Staten, Kanab

Als de wekker gaat is het nog donker buiten. We gaan vanochtend naar Bryce Canyon en willen voor de ergste hitte de Navajo trail wandelen. Nog voor het ontbijt van 7 uur laden we de auto. We checken alvast uit en moeten op de rekening nog wat rechtzetten, de kosten voor onze kamer zijn 2x op de creditcard belast. Dat is wel gecorrigeerd maar nog niet zichtbaar op mijn afschrift (dat kan wel ffn duren ☹️). Ik krijg in elk geval de gecorrigeerde rekening mee. We ontbijten (de uitgebakken spekjes en gebakken aardappeltjes zijn wel erg lekker👍) en rijden vervolgens aan op Bryce Canyon.

Daar stappen we rond half tien uit en lopen naar de rand van de Canyon. Als we met de Navajo trail aanvangen is de temperatuur heerlijk, iets boven de 20 graden. In de schaduw lopen we het steile pad naar beneden. Onderaan is het windstil zonder schaduw, daar loopt de temperatuur al weer aardig richting de 30 graden. Hier besluiten we verder de Queens Garden trail te lopen, deze is wel iets langer. Van medewandelaars krijgen we de info dat we de route beter andersom hadden kunnen lopen, dat is wat makkelijker. Hier herinnert Jacqueline zich dat ze dat 6 jaar geleden ook al dacht, lekker op tijd hoor! We lopen verder en ontmoeten 3 Nederlandse vriendinnen die gisteren in ons groepje zaten naar Antelope Canyon en die we later bij de Horseshoe Bend tegen kwamen, it’s a small World. We klimmen langzaamaan weer omhoog de canyon uit en dat is toch behoorlijk warm en inspannend. 2 uur later staan we weer boven en hebben ruim 5 km gewandeld.

Enigszins bezweet gaan we de auto in en rijden via de Scenic Byway Highway nr 12 richting onze eindbestemming voor vandaag Loa, naar de Snuggle Inn. Een tocht van ruim 200 km, ongeveer 3 uur rijden. En inderdaad is het een mooie route met meerdere uitzichtpunten die erg mooie plaatjes opleveren. Veel dorpjes komen we niet tegen, maar volgens Jacqueline zit er net voor Boulder een leuke en goede plek om koffie te drinken en iets lekkers te nuttigen, Kiva Koffeehouse. We rijden daar langs en stoppen voor de hoognodige versnaperingen. Boulder en de daarop volgende plaatsen zijn heel erg klein, dus rijden we door zonder te stoppen. Aan het eind van de Scenic Byway gaan we linksaf naar het een paar kilometer (sorry Miles) verder gelegen Loa. Ook niet groot, maar wel 2 supermarkten, een Fire Department en volgens de eigenaresse van ons hotel een overijverige politie functionaris die met een speedgun de snelheid in town controleert, meer werk is er niet. Dus een gewaarschuwd mens…… Een van de supermarkten heeft een ruime keus verse groenten en ook warme kippen, de keus voor ons avondeten is dus weer snel gemaakt. We gaan vanavond niet meer weg (waarheen in dit afgelegen oord?), dus na het eten het verslag schrijven, foto’s uitwisselen, krantje en e-mails lezen, douchen en naar 🛌.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wow, sportief zijn jullie! En dat in die hitte. En weer zo'n mooi landschap !

Simone . 2024-09-05 08:02:19

Goed bezig en weer prachtige foto’s. Leuk om mee te lezen. Ben weer even terug in de tijd.

nicole.is.weg 2024-09-05 10:01:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.