Hamburg

Duitsland, Hamburg

Een dagje Hamburg is zeker de tijd waard. Het is een mooie havenstad, heeft wat sjieks, grote statige gebouwen, 2500 bruggen en volop vermaak. En hoewel 1 op de 43 hier miljonair is, voelde ik me maar in één straat underdressed in m’n reis outfit.

Vanochtend 11u sloot ik aan bij een historische stadswandeling, erg goed en heel interessant. Helaas gaan de leuke feitjes vaak oor in oor uit, maar 2 uur later wist ik wel dat Miniatuur Wonderland hèt museum is waar mensen van heinde en verre voor komen.

Compleet volgeboekt voor de komende dagen (is geopend tot 1 uur ’s nachts) en met wachten op een spontane opening stond op zo’n anderhalf tot 2 uur zei de ticketdame. Ik bedankte haar voor de informatie en zei dan wel te willen wachten. Is er ook wat te eten daar? Nee, wel gratis frisdrank. Maar ben je alleen? Hier heb je een kaartje, moet je eerste beetje rondlopen zodat het niet opvalt en dat gewoon naar binnen. Lekkerrr

En dan kom je het havanna voor modeltreinbouwers. Kilometers treinspoor en aanverwanten en minuscule precies nagemaakte alledaagse dingen in een landenthema. Op 10% van het totaal zou je met een dag niet uitgekeken zijn. Maar pfff, na een uurtje of twee was de frisse buitenlucht ook weergaloos.

Terug in het hotel trok er een gigantische onweersbui over. Het signaal om weer mooi verder naar huis te reizen. Mijn spullen zijn zo ongeveer gepakt. Ben klaar voor Flixbus deel 2.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Mooie stad weer! Fijne terugreis 💗

Marlie 2024-08-07 21:00:13

Succes met het laatste stukje van de terugreis! Het was weer genieten van je belevenissen en foto's 😃.

Petra 2024-08-07 21:33:17

De laatste loodjes!(of is dat met een t ???)Weer een stel mooie foto’s.Vooral leuk die miniatuur modelbouw. Nu nog het laatste deel van je reis,heb er weer van genoten!!!

Mieke 2024-08-07 21:47:40

Ohhh Olga wat mooi weer al deze verhalen ❣️succes met het laatste stukje en wel THUIS

Marij 2024-08-08 09:18:54

Olga, het was weer een genot om je verhalen te lezen. Tot in het veld 🏌🏼‍♀️

Mia 2024-08-08 09:31:09

Heb regelmatig jou dagverslag gelezen. Een mooie fietsreis door Scandinavië. Geniet nog van de laatste dagen. We zien elkaar weer over 2 weken op de woensdagavond. Knuffel van Peter en Sandra.

Peter Janssen 2024-08-08 15:27:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.