Waai woei

Denemarken, Løkken

Raar dagje vandaag. Vroeg uit de veren, ofja, onder het lakentje uit, wat warm in die hotelkamer, en op de fiets de het-is-net-gestopt-met-regenen in. Toch steeds sneller fietsend naar de kade om tijdig in te checken, want dàt gebeurt me niet 2x binnen twaalf uur, en dan vooral lang wachten.

Na nog weer 4 uur wachten tot het uitrijden, wat wel stoer voelde hoor om met een colonne aan motors en 3 fietsers samen met de vrachtwagens dat schip verlaten, zette ik wiel aan wal in Denemarken. Dat was blijkbaar nog niet doorgegeven, want het was bewolkt en soms zelfs wat druppeltjes regen.

Ik ben de kustroute gaan volgen. Dat zat nog in mijn systeem blijkbaar. Ik mocht door prachtige duingebieden, bossen maar ook gruwelijk veel graanvelden en toen ging het los!! De wind werd aangezet! Volle bak op de neus en soms zo lekker duwend vanaf de zijkant. Dan hang je daar zo in, totdat de vlaag voorbij is. Met een slinger lost zich dat weer op.

Morgen kies ik een route meer landinwaarts. Hoewel de surfer die ik sprak zei dat de wind vanmiddag snoeihard aantrok en morgen weer zal luwen. Ook krijgen we beter weer…
Volgens mij is ‘t bericht van mijn arriveren alsnog doorgekomen.

Morgen verder naar zuid.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Vraagje. Hoe plaats je de fiets op z'n veerboot. ? In een fietsenrek? Of gewoon op de standaard tussen de auto's.

Sandra 2024-08-04 21:21:57

Je mag als eerste naar binnen op het onderdek. Fietst dan door de hele boot heen naar de andere kant begeleid door de ronkende motoren die netjes achter je aan sukkelen. En dan staat er een mannetje met een geel hesje die zegt: zet maar neer. En dan zoek je een leeg stukje zijwand waar je ‘m tegenaan zet. Als je wil zijn er riemen waarmee je ‘m kunt vastknopen. Ik haak mijn spin wel ergens aan, die gespen snap ik niet. Motoren worden wel minutieus vastgesnoerd. Maar dat is volgens mij vooral omdat die motormuizen niet voor elkaar onder willen doen.

Olga 2024-08-04 21:33:13

Prachtige foto's weer Olga 👌. Zo te lezen heb je weer een paar avontuurlijke dagen achter de rug 😉. Mooi zo👍

Leonie 2024-08-05 00:03:08

Grappig! Echt een ander landschap

Marianne Buitenhuis 2024-08-05 10:18:03

Jaa wat goed, je hebt de boot gehaald! En ik kan me voorstellen dat de wind best pittig kan zijn idd! Hopelijk vandaag een wat kalmere route!

Yvonne Huijs 2024-08-05 19:26:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.