Tjörn

Zweden, Myggenäs

Dat viel me 200% mee! Dacht vanochtend 25km op een 9-baans te moeten fietsen. Zes voor auto’s, 2 voor fietsers en 1 voor wandelaars. Maar na aan de spaghetti van Göteborg ontsnapt te zijn was het maar een halfuurtje tot ik de velden en bossen in kon.

Bij Kungälv, mooi plekje op de wereld, staat de vesting Bohüs. Het was ooit hier in een langer verleden dat de drie koningen elkaar de hand schudden en besloten dat het maar uit moest zijn met die gekkigheid en ze liever leuke dingen gingen doen. Sindsdien leven de Noren, Zweden en Denen in vrede met elkaar. Ik weet er nog wel een paar die ik deze wijsheid toewens…

De weg was verre van gemakkelijk omdat hij over een ‘bergkammetje’ en door een vallei voerde. Kopwind. En in mijn rol als knecht en kopman had ik niks om achter te schuilen. Toen de grote bruggen in zicht kwamen die de eilanden voor de kust met elkaar verbinden, kwam ook mijn camping in zicht. En de plons in de zee. Lekkerrrr!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Prachtige route Olga 👍. En lekker weer. Hier in Zuid Frankrijk 🥵 39 gr.

Maja 2024-07-30 20:39:31

Wat eet je daar nu toch?

Marianne Buitenhuis 2024-07-30 21:36:40

Ovenschotel van kool en gehakt. Kålpudding. Was heerlijk. Lunch van de dag op de golfbanen. Incl koffie was dit €11.00!! Beste tip die ik meekreeg deze reis.

Olga 2024-07-30 22:04:26

Nou zeg, wat een mooi plekje en ook al regelematig kunnen beppen in het zweeds en leuke ontmoetingen met een glaasje alcoholico of gewoon lekker in je eigen bubbel?

fatima 2024-07-31 14:23:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.