Byebye Scotland !

Verenigd Koninkrijk, Hull

Onze laatste nacht in Schotland sliepen we in een tot hotel omgebouwde katoen fabriek.

Onderweg naar de ferry, maken we een ommetje langs Caerlaverock Castle. Het is een driehoekige waterburcht uit de 13e eeuw. Caerlaverock was een bolwerk van de familie Maxwell van de 13e eeuw tot de 17e eeuw. Tijdens de Schotse Onafhankelijkheidsoorlogen werd het belegerd door de Engelsen, en in 1640 werd het door het protestantse Covenanter-leger voor de laatste keer aangevallen en vervolgens verlaten. Hoewel het kasteel in de 14e en 15e eeuw verschillende keren is afgebroken en heropgebouwd, heeft het het kenmerkende driehoekige plan dat voor het eerst werd aangelegd in de 13e eeuw behouden. Dat was het laatste bezoek.

Nu richting Hull. Net de snelweg op verlaten we Schotland. Onderweg stoppen we om te picknicken. Alle zuivelproducten moeten op, die mogen niet ingevoerd worden in de EU.

Het laatste stuk voor de terminal, het was spitsuur, hadden we wel wat file, dat waren we niet meer gewoon.

Wij hebben een vipticket, daar is snel-oprijden inbegrepen. De dame bij de check-in zei ons om de vier pinkers op te zetten en rechts naast de wachtrij te rijden, maar dat was buiten de norse man die het oprijden regelt gerekend, voor de veiligheid moesten we in de rij.

Op het autodek werden we opgewacht door onze persoonlijke steward. Hij verontschuldigt zich dat we, door de hoogte van de auto, niet op het snel-afrij-dek staan. Hij begeleidt ons naar de hut, reserveert onze tafel in het restaurant en zal ons daar staks ook bedienen.

Nu zitten we in de bar te bekomen van de rit op de snelweg. Nog snel voor we afvaren dit verhaal posten, op deze boot is de WiFi niet inbegrepen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.