Rust...

Zweden, Jönköping County

Schitterende plek aan een meertje. Het is een camping, mef enkele simpele voorzieningen. De eigenaresse is bijzonder vriendelijk. Toen ik haar dat meldde zei ze lachend: "I love people. That is a good start." Haar moeder bakt ronde kaneelkoekjes, heerlijk. Stroom is boven, niet aan het meer waar wij staan. Maakt voor de prijs niet uit... En als we willen verkassen ook goed. Het seizoenseinde is al in zicht dus ze verwacht nauwelijks mensen meer. Op 22 september gaat de camping al dicht.
Het rijden gisteren was een feest. Nauwelijks ander verkeer, af en toe een dorpje, veel bos en een mooie, slingerende weg. De wagen loopt als een zonnetje, de enkele auto die achter mij komt blijft op afstand achter me. Hier en daar wordt de weg driebaans, pas dan worden we ingehaald. Heerlijk, die rust hier.
Dicht bij onze camper staat een klein hokje. Hout verzamelen, vuur aansteken en de sauna is gereed. Daarna even het meer in om af te koelen. Let wel, dit is de theorie. Ik verkies een gewone douche vandaag.
Gisterenavond aten we onze salades boven, bij de keuken. Met zicht op het meer en de enkele campers die daar staan. Wat een wereldplek is dit! Vannacht keek ik een keer naar buiten: aardedonker! En doodstil.
Gezien, 's middags: en kleine slang, ongeveer 35 cm lang. Een gladde slang, niet giftig dus. Wel snel: te snel voor een foto in elk geval.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.