Bilbao Deba en Pamplona

Spanje, Pamplona

Het is vrijdag en voor ons doen zijn we vroeg opgestaan want we gaan de stad in, niet om te shoppen maar om de stad te ontdekken.
We staan dus op Autocaravaning Kobetamendi sc 10426, prima stek bus stopt voor de deur naar centrum, ideaal. Voor€1,35 p.p.gaan we mee. Om 10 uur staan we in de stad, onbekend terrein en komen gelijk in een vreemde wijk terecht. Wij noemen dat een achter buurt, paar foto’s gemaakt. Omdat we op deze camperplaats maar 48 uur mogen staan hebben we ons plan moeten aanpassen, dus alles proberen te zien in 1 lange dag. Hebben een top 10 gemaakt en dat moet lukken denken wij. Het is een prachtig oud centrum, we starten bij de overdekte markt 3 verdiepingen, leuk om te zien allemaal versproducten en het belangrijkste de foodafdeling waar je pinxtos kunt eten, kleine broodjes met alles erop, niet te geloven kijk maar naar de foto’s. Wij hebben heerlijk gesnoept😉.
Daarna dwalen we door het historisch centrum genaamd Casco Viejo, geweldig dit is ons ding zo leuk die straatjes. Naar links, naar rechts😂🥳. Gaan naar de oude cathedraal erg donker van binnen, zie de foto. Het oude theater Arriga is prachtig, dan naar het oude treinstation van buiten mooi, van binnen niets aan. Het plein Plaza Nueva ontdekken we, daar gaan we wat drinken een bier en een Sangria. Er staan her en der piano’s waar je op mag spelen, erg leuk om te zien men maakt er graag gebruik van. Vooral de kids vinden het leuk, dus wij ook. Basilica de Begona laten wij liggen, is dicht tot 17 uur en wij hebben als laatste het Guggenheim museum te doen. Lopen door het park langs de rivier naar het museum, mooi gezicht hoe het daar opsteekt. Maken wat foto’s😉en gaan naar de kassa, beetje geluk hebben we weer, entree is €18 p.p.maaaar pensionada betalen €9 dus mooi mee genomen. Tja het is een eigentijds museum, heel speciaal en ik moet even wennen. Mooi niet mooi, hum, maar wel speciaal, ruim opgezet en alles speciaal om te zien. Ben er niet goed in om uit te leggen wat je ziet. Maar de foto’s zeggen het wel, en anders complete uitleg op google. Maar wij vinden het wel geweldig om te zien. Na 2 uur dwalen gaan we het pand verlaten, buiten horen we muziek en gaan op het terras uitrusten met een drankje. Ook weer piano muziek met een leuke jazz band erbij, heerlijk om te horen. Dan maken we nog even een foto van de Flower Puppy die staat bij de ingang van het museum. We gaan op zoek naar een taxi die ons naar de camper terug brengt. Wat een geweldige dag, veel gezien, 18.000 stappen en 13 km gelopen, bekaf stappen we in de taxi. Ook dat nog, een geweldige taxi chauffeur die veel van voetballen weet, hij wist meer namen van Nederlandse voetballers dan wij( bij wijze van).Echt lachen van van Nistelrooy tot Cruijff Gullit van de Kerkhof enz.. Bij camper gekomen neer ploffen, relaxen en later nog wat eten. Natuurlijk voetbal kijken en morgen gaan we verder, naar de kust en wel naar San Juan Ermita Gatzelugatxeko.


Zaterdagmorgen en we rijden iets later weg dan gepland, bed was lekker warm. Gister natuurlijk voetbal gekeken en daarna komt VI nog dus pas om 24 uur oogjes toe. Het is 90 km naar Gatzelugatxeko, binnen door slingerwegen. Even stoppen voor paar kleine boodschappen, mayonaise is op en we eten hamburgers vanavond dus dat mag niet ontbreken. We gaan verder, Baskenland is veel groen ook, kleine dorpjes. Maak af en toe een foto. Rijden stuk kustweg ook, prachtig om de rotsen aan zee te zien. Dan komen we bij ons eindpunt🙈😰. Drukdruk kleine straatjes parkeren voor camper onmogelijk. Komen bij parking mogen we ook niet staan, parkeerwachter zegt hoe we uit deze hel kunnen komen, vreselijk en zo dankbaar dat ik zo’n goede chauffeur heb pfff. We kunnen er dus niet komen en slaan het over het is niet anders. 3 km verder foto punt dus heb ik wel een foto kunnen maken, het gaat om een kapel boven op een rots in zee waar een lang wandelpad naar toe gaat. Echt prachtig om te zien en denk ook om te lopen, wij dus even niet. We lunchen even in camper en rijden door, gaan naar Deba sc 82405 om te overnachten is een simpele plek in mooi gebied. We maken korte wandeling naar foto punt om naar de zee te kijken en de prachtige rotsen. Was beetje klimmen dus we gaan heerlijk uitrusten in de camper. Natuurlijk tussen de bedrijven door voetbal kijken. Dan hadden we de keuze om of San Sebastian te bezoeken of Pamplona. Hebben het daarstraks even bekeken en beide kiezen we voor Pamplona, als we erover lezen trekt ons dat meer. Als we het kwa tijd redden kunnen we daarna nog naar Bardenas Reales en Gieren spotten bij Foz de Lumbier.

Zondagmorgen, wat een ongelofelijke rust was het vannacht, behalve soms de regen totaal niets en donker geen lantaarnpalen niets. Wij voor ons doen vroeg uit de veren we gaan naar Pamplona en er is 1 cp die dicht bij centrum ligt, maar je moet er in de ochtend zijn snel vol. Het regent pijpenstelen en om half tien gaan we het zeer stijle en smalle weggetje naar beneden, we rijden een prachtige route en noteren aantal plaatsjes aan de prachtige rotskust voor hopelijk volgend jaar. We moeten door ivm de cp welke we op het oog hebben. Half uurtje droog en hoppa weer regen, om half twaalf zijn we op de Area Camper Pamplona sc 57315 gelukkig vrije plekken dus plek uitzoeken en staan. Kosten 10 euro p.n.maar ook hier mag je maar 2 nachten staan, is inclusief stroom en sanitair station perfect dus. Nu eerst koffie maken en verder chillen, vanmiddag F1 kijken vanavond voetbal. Dit was het voor vandaag, tot de volgende keer en een fijne zondag nog allemaal.

Lieve groet Geert en Ineke.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Dat was weer een leuk verslag en geweldige foto's, waar wij weer van mee mogen genieten. Goede reis verder.

Ingrid H. 2024-06-23 18:42:00

Inderdaad een apart museum heel futuristisch wel leuk ook weer leuke plaatsen zo te zien veel plezier

Hans en Woutje 2024-06-28 19:41:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.