Las Arenas, Santillana del Mar, Bilbao

Spanje, Santillana del Mar

Regen regen en regen de hele nacht door 🙈wat een herrie, het is nu dinsdag en het is nog steeds aan het regenen. We gaan wassen, bed afgehaald alles bij elkaar gezocht in tassen en met de paraplu boven ons hoofd naar de Laundry 3 minuten lopen. Alles in grote machine en wij gaan koffie drinken bij cafe/ restaurant er naast. Nog steeds regen, dan alles in de droger en uiteindelijk zijn we om 12.30 klaar met alles. Schone lakens op bed en was opgevouwen en in de kast, camper opruimen en cleanen en dan ff pauze. Om 16 uur gaan we naar de Queso grot voor een rondleiding, kosten 5 euro p.p.de moeite waard. Uitleg over gebied, kaas proces in grot wel aardig. Daarna film van 10 minuten en dan ook nog plankje met toast en kaas en beetje Sidra(cider)nou wij beide vinden de Sidra niets. De kaas is geweldig, maar gaan kaas kopen bij de kleine winkeltjes in dorp, vinden wij leuker. Het is sinds 14 uur droog dus fijn om buiten te zijn, gaan op terras wat drinken. Daarna doen we inkopen, chocola geweldig en kaas. Ondertussen 19 uur en net terug bij camper, gaan pizza maken met blauwe kaas😍, het gaat weer regenen. Dan plannen maken voor morgen, het vervolg van de reis. Geen Santander was even spraken van, maar Santillana del Mar oud historisch dorp, lijkt ons mooi. Geen zin in grote steden nu🙈.

Woensdagmorgen en de zon schijnt, vannacht wat regen maar niet zo erg als gisteren. Om half tien gaan we rijden, alles weer klaar voor de reis. We rijden eerst stuk hetzelfde als de heenweg ivm de omleiding door weg werkzaamheden, daarna hebben we andere route. We nemen met weemoed afscheid van de Picos, wel met de wetenschap dat we volgend jaar terug komen om alles te zien wat nu niet gelukt is, staat genoteerd. Maken wat laatste foto’s van de bergen, mooi dorpje nog met prachtige kerk Pastorias heet het dorpje. Daar komen we ook een veewagen tegen, staan wat varkens in. Weer wegwerkzaamheden in dorp verder. Dan zien we de zee, we zien eb dus de bootjes op het droge, zien prachtige brug en stoppen om natuurlijk foto’s te maken. Het stadje heet San Vincente de la Barquera, zetten hem op onze bucketlist🙈wij houden van dit soort gebieden. Maken nog groepsfoto voor motorrijders, leuk helemaal blij. Wij gaan verder, nog mooi dorp Comillas willen door dus opgeschreven🙈. Aangekomen op onze bestemming, maar niet voor we de wegopbreking hebben kunnen passeren. Sommige wegen zijn inderdaad erg slecht hoor. Zijn gearriveerd in Santillana del Mar op de cp met sc101476. Mooie cp aan rand van het oude historische dorp, alles met codes via automaat maar is prima. Wij gaan nadat we geïnstalleerd zijn en koffie hebben gedronken op pad. Het dorp is een openlucht museum schrijft men, dit klopt ook wel je weet niet waar je moet kijken, hele dorp heeft geplaveide straatjes( lekker voor je rug) maar schitterend. Wij dwalen op onze manier door dorp en maken foto’s. Om 14 uur gaan we een menu eten bij een leuk klein restaurantje, kunnen buiten eten. Het was heerlijk en gezellig, dan is alles dicht en het dorp redelijk leeg( goed voor de foto’s). Lopen nog rond en gaan terug naar camper, uitrusten. Deze ronde gaan we geen kerk en grot bezoeken, wij vinden het even mooi zo. De camperplaats gaat al vol lopen, het is zeker de moeite waard om dit historisch plaatsje te bezoeken. Wij gaan morgen vroeg verder, we gaan naar Bilbao is 121 km hier vandaan. Maar we moeten op tijd bij de camperplaats zijn, is gewilde plek omdat de bus voor de deur stopt naar centrum Bilbao. Blijven denken we 3 dagen, ook een dag naar het bekende Guggenheim museum en de stad bezoeken. Nu doen we niets meer.

We zijn vroeg op gestaan om richting Bilbao te gaan, om 9 uur rijden we weg. Het is binnendoor dik 3 uur rijden, we hebben gelezen dat het een drukke CP is en dat je op tijd moet zijn. Totaal ander gebied, maar gezellig met kleine dorpjes. Dan opeens een piep en ja hoor er gaat een lampje branden op dashboard, met de tekst laat uw motor controleren. Paar keer achter elkaar pfffff, nee toch. Gaan stoppen, motor uit ff wachten, weer starten steeds hetzelfde. Gaan rijden en km verder zit Iveco garage, Geert naar binnen. Ze verwijzen ons naar een Fiat garage 10 km verderop, gaan we weer. Godzijdank heel aardige mensen, Geert heeft het uitgelegd en de chef komt naar de camper, hij start en wat denk je, niets lampje branden niets van een tekst ga naar garage enz.. Niet te geloven even gekletst weer proberen, alles goed. Wie het weet mag het zeggen, wij bedanken, hij wilde geen geld hebben. Dus weer verder, tot op heden nu bijna 18 uur gaat alles goed. Hebben getankt en gaan verder, ivm de vertraging besluiten we deze keer de snelweg te nemen. Dat is maar goed ook, bij Bilbao naar de Carrefour koelkast leeg dus boodschappen doen en nog wat andere inkopen. Dan snel naar de CP dwars door de stad🫣😂gevonden maar drukdruk, wij hebben plek maar helaas mag je hier maar 2 nachten staan. Nog 5 campers na ons die hier kunnen staan en vanaf 16 uur vol. Jullie willen niet weten hoeveel busjes en campers weggestuurd zijn, ongelooflijk. Er is bijna niets om te overnachten in de buurt, dus krijgen wij een drukke dag morgen. Lijstje gemaakt wat we zeker willen zien, zondag weer verder. Voor nu fijne avond en tot de volgende keer maar weer.

Lieve groet van ons.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Weer mooie foto’s het schiet alweer op dan zitten jullie alweer in Frankrijk geniet nog maar even

Hans en Woutje 2024-06-20 19:30:33

Schrikken met die Dashboard lampjes 🙈gelukkig niets aan de hand met de camper. Mooie stad Bilbao, zeker de moeite waard om te bezoeken. Goede en veilige reis verder. Liefs, 😘☀️

Ilse 2024-06-20 19:31:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.