Nu wil je natuurlijk wel eens meer weten over de vrijwilligers en het werk op Aleh

Israël, Maslul

Oké. ..daar gaan we dan.

Er zijn in Maslul 2 vrijwilligershuizen. In het nieuwste huis is plaats voor 15 vrijwilligers, en in ons huis is er plek voor 7. Naast ons huis is er ook nog een bed and breakfast . Daar logeert op dit moment ook iemand. En dan hebben we nog de coöördinator van de vrijwilligers, Peter Paul. Hij woont in een stacaravan naast ons huis.
Waar komen ze allemaal vandaan?
3 uit Duitsland, 1 uit Zuid Afrika, 1 uit Paraguay, 1 uit Porto Rico , 1 uit Nigaragua. Er is net iemand vertrokken die uit de USA kwam. En dan is er een grote groep uit Nederland. In ons huis zijn we met zn zessen. En in het andere huis zitten 8 meiden uit Nederland. Dat is uitzonderlijk veel. Maar ook super gezellig. Een vorige periode kwamen ook vrijwilligers uit China en Taiwan.

Wat is de achtergrond van de vrijwilligers?
Iemand studeert voor arts, er is een verpleegkundige van in de 60 jaar , een vertaler, meiden die op de VIA in Zwolle verpleegkunde studeren. Een ander studeert maatschappelijke zorg. Iemand die in de bejaardenzorg werkt, iemand die in de gehandicaptenzorg werkt. Leerkrachten. En nog veel meer. Anderen hebben een tussenjaar en werken hier een jaar.
We plaatsen wat foto's van de huizen en van de vrijwilligers. ,
We hebben al een paar verjaardagen meegemaakt en een housewarming. We hebben al 2 x met de hele club gegeten.... Je snapt.....we hebben veel plezier en genieten met elkaar. De meeste vrijwilligers zijn christen. Er zijn ook een paar mensen met joodse roots.


Nu Aleh

Aleh is een Joodse instelling voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen en volwassenen. De oprichter had een zoon die ernstig meervoudig gehandicapt was en voor hem was nergens plek. Toen heeft hij Aleh opgericht om voor zijn zoon en voor deze doelgroep een veilige plek te creëren. En dat is zeker gelukt. Op Aleh wonen rond de 140 gehandicapte bewoners. Zowel de bewoners als de werkers zijn : joden, arabieren/moslims, ( bedoeïenen uit de Negev) en christenen . En de samenwerking tussen alles en iedereen gaat uitstekend. Later meer over Aleh.

Waarom werkt Aleh Negev met zoveel vrijwilligers?
Allereerst willen ze graag dat Aleh wereldwijd bekend is. En door al die vrijwilligers lukt dat aardig. Iedereen neemt zijn/haar belevenissen van Aleh mee naar huis. Daardoor hopen ze ook op betrokkenheid, gebed en ondersteuning vanuit het buitenland. En dat hebben ze echt nodig. Zodat er voldoende financiële middelen zijn om dit prachtige project in stand te houden en uit te breiden.
Daarnaast doen de vrijwilligers de extra dingen. Wandelen, zingen, helpen met activiteiten, helpen met eten , baby's voeden en liefde geven. Mooi om te zien. En samen, werkers en vrijwilligers, kunnen ze een programma aanbieden dat goed is voor de bewoners en kunnen ze van elkaar leren.

Later vertellen we nog een keer over ons eigen werk.

Een paar volgers gaven aan ons te missen op de foto's. Nou hier heb je een paar😊

Tot de volgende keer.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Prachtige verhalen!! Hiervandaan genieten we mee!!

Stieneke 2018-11-28 12:45:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.